Menu
0
Beoordeeld met een 9,6 | 1000+ reviews
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
03Jul2024
4 tips voor een botanisch industrieel interieur!

4 tips voor een botanisch industrieel interieur!

Het industrieel interieur is gaaf, rauw en opvallend, en veel mensen zijn er gek op! Ook kenmerkt deze stijl zich door het gebruik van harde materialen, met veel donkere en houten tinten. Mag het van jou net even wat zachter? En word jij ook zo vrolijk van planten in huis? Dan is het botanisch industrieel interieur echt iets voor jou! Je combineert het beste van twee adembenemende woonstijlen. En met deze 4 tips weet je hoe je dat precies doet.

 

Wat is het botanisch industrieel interieur?

We zoomen eerst nog even in op wat het botanisch industrieel interieur precies is. Deze stijl combineert de rauwe en stoere elementen van het industriële interieur met de natuurlijke en levendige elementen van het botanisch interieur.

Zo zien we ruw materialen als beton, metaal en baksteen, die verzacht worden door het gebruik van groene en natuurlijke accenten, zoals grote en hangende planten, groene muren en rotan en bamboe accessoires. Zo ontstaat een gebalanceerde mix van harde en zachte elementen, voor een modern, warm en stijlvol geheel.

 

4 tips voor botanisch industrieel interieur

Het industrieel interieur is altijd goed te combineren met allerlei andere stijlen, zoals het romantisch industrieel interieur en het industrieel botanisch interieur. En over deze laatste gaan we het nu hebben. Met deze tips ga jij voor een prachtige stijl, afgestemd op jouw smaak. Op naar het botanisch industrieel interieur!

 

1.     Neutrale basis met industriële accenten

Als je het botanisch industrieel interieur wilt creëren, dan zal het botanische vooral zichtbaar worden in de accessoires, zoals planten. De basiskleuren en accenten in de ruimte mogen dan ook liggen op het industriële. Wie weet heb je nog een bakstenen muur? Laat die dan zeker voor wat het is.

Ook als de muren rauw afgewerkt zijn is dat geen probleem, het hoort er juist bij. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om één of meerdere muren te schilderen met betonverf. Wil je toch graag groen op de muur? Dat kan wel, maar je volgt misschien liever de volgende tip, zodat de twee stijlen meer in elkaar opgaan.

 

2.     Hangplanten aan de muur en in huis

Je industriële muren werk je af met hangplanten of een verticale muur. Dat past echt perfect bij de botanische industriële interieurstijl. Hang bijvoorbeeld twee dikke, jutten touwen aan het plafond, die samenkomen in een plantenpotje. Hier kun je vervolgens je hangplanten in plaatsen. Dat maakt je muur écht compleet!

En die planten trek je door in heel de ruimte voor het creëren van de industriële botanische stijl. Hoekjes, vensterbanken, kasten, laat het groen in de hele ruimte terugkomen. Er zijn wat dat betreft geen grenzen aan welke plantensoorten goed bij het botanische industriële interieur aansluiten, dus kies vooral wat je mooi vindt. Wel is het een goed idee om in ieder geval te kiezen voor een aantal grote kamerplanten, zoals Philodendron, Monstera en Ficus. Die vallen lekker op!

 

3.     Extra aandacht voor potten en plantenbakken

Die planten die hebben natuurlijk ook een pot nodig. We adviseren om hierbij naar hartenlust te combineren, met potten en plantenbakken van beton, zink of zelfs roestig materiaal. Zo kies je voor industriële potten, met botanische planten. Je kunt dus ook gerust grote plantenbakken toevoegen, naast de potten. Perfect om hoekjes op te vullen en de groene tinten meer de hoogte in te brengen.

 

4.     Combineer industriële meubelen met botanische accessoires

Uiteraard moet je de meubelen niet vergeten. En kijken we naar industriële meubelen, dan is er in ieder geval keuze genoeg! Ga bijvoorbeeld voor een industriële kast met open vakken, of een dressoir, waar je planten in of op kwijt kunt. Zo ga je voor die ultieme combinatie van botanisch en industrieel. En kies voor een industriële tafel, zoals een extra grote eettafel, of juist een klein bijzettafeltje. Hier kun je een plant op kwijt!

Verder werk je af met natuurlijke decoratie. Denk aan houten wandplanken, die de natuur weerspiegelen. En die planken kun je ook weer opvullen met eyecatchers. Denk aan accessoires van rotan en steen, zoals beeldjes en fotolijstjes. En verzacht het geheel met prachtige kussens met botanische tint.

 

Mix en match het botanisch industrieel interieur bij Rootsmann!

Enthousiast over het botanisch industrieel interieur? Shop de gaafste meubelen en meest opvallende accessoires bij Rootsmann. Van stalen vakkenkasten tot houten accenten, toffe accessoires en plantenbakken, wij hebben het allemaal in huis. Snuffel dus zelf eens rond en laat je creativiteit de vrije loop voor de creatie van je botanisch industrieel interieur.

Ontdek onze meubelen en accessoires voor botanisch industrieel interieur.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.