Menu
0
Beoordeeld met een 9,6 | 1000+ reviews
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
03Jul2024
Industrieel romantisch interieur: 4 tips

Industrieel romantisch interieur: 4 tips

Het industrieel interieur is rauw en hard. Het romantisch interieur is schattig en zacht. Je kunt je daarom misschien wel voorstellen dat deze twee interieurstijlen elkaar perfect in balans brengen. Meer weten over het industrieel romantisch interieur? Met deze 4 tips pas je het romantisch industrieel interieur in je eigen woning toe!

 

Wat is het industrieel romantisch interieur?

Het industrieel romantisch interieur combineert de ruwe en stoere elementen van de industriële stijl met de zachte en verfijnde elementen van de romantische inrichting. We zien dan veel harde materialen terug, zoals beton, metaal en steen, die het industriële interieur kenmerken. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de accessoires, en worden bepaalde romantische accenten toegevoegd om het allemaal wat softer te maken. Denk aan zachte stoffen en sierlijke decoraties in pasteltinten.

 

4 tips voor industrieel romantisch interieur

Het doel van het industrieel romantisch interieur is een balans vinden tussen een robuuste en ongepolijste uitstraling en een warme, uitnodigende look. Spreekt de unieke mix van hard en zacht, stoer en elegant jou aan? Doe dan je voordeel met deze 4 tips.

 

1.     Industriële basis, met één zachte muur

Muren die ongepolijst en rauw zijn passen goed bij deze look. De industriële basis, waar mogelijk zelfs met stenen (niet-gestukte) muren, staat erg goed. Kies daarnaast voor één muur die wat zachter is. Bijvoorbeeld de muur achter de televisie. Deze kan een wat zachtere pastelkleur krijgen. Van beige tot baby roze of -blauw, de keus is aan jou!

 

2.     Contrasterende Industriële meubelen in pasteltinten

Nu ga je contrasten creëren, om de industrieel romantische stijl perfect naar voren te laten komen. Dat doe je met industriële metalen kasten in pasteltinten, die tegen een wat hardere muur worden geplaatst. Denk aan roze, groen en crème. Ben je niet zo van de kleurtjes? Dan is wit ook zeker een optie! Bij de pastelmuur ga je juist voor het tegenoverstelde. Denk aan een industrieel tv-meubel. Kortom, contrasten zijn de basis van deze stijl.

 

3.     Balans tussen harde en zachte materialen

Zachte materialen passen goed binnen het romantisch industrieel interieur. Zo kan je die industriële muur met raam bijvoorbeeld perfect afwerken met fluwelen gordijnen. Laat dat fluweel ook weer terugkomen in de kussens op de bank. En misschien zelfs in de fotolijstjes en andere accessoires. In de decoratie mag de sierlijkheid van de romantische stijl juist goed naar voren komen. Denk aan metalen theelichthouders, afgewerkt met een goudkleurige gloed. Of wool wanddecoratie met een metalen frame.

 

4.     Romantische verlichting voor sfeervol geheel

Extra aandacht geven aan de verlichting is in het industrieel romantisch interieur een must. Dit kan de look maken of breken. Geef de voorkeur aan wat geler, zachter licht. Dimbare lampen zijn een goed idee, zodat je de lampen wat feller kunt zetten als je het licht écht nodig hebt. Schattige dierenlampen staan erg leuk in het romantisch industrieel interieur. Kijk zelf wat je mooi vindt en zorg voor een gebalanceerd geheel.

 

Shop het romantisch industrieel interieur bij Rootsmann!

Bij Rootsmann hebben we de mooiste, meest romantische industriële meubelen en accessoires in huis. Snuffel zelf eens rond, kijk wat bij je smaak past en zorg voor de ultieme combinatie van hard en zacht in huis. Met het romantisch industrieel interieur geniet je van een interieur dat perfect in evenwicht is. Vee plezier met inrichten.

Ontdek meubelen en accessoires voor romantisch industrieel interieur.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.