Menu
0
Beoordeeld met een 9,6 | 1000+ reviews
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
03Jul2024
Wat is de industriële woonstijl?

Wat is de industriële woonstijl?

Ruwheid, metaal, zichtbare balken en leidingen, oude fabrieken, allemaal woorden die je mogelijk aan de industriële woonstijl laten denken. Maar wat is de industriële interieurstijl nu precies? En hoe pas je dit toe in je eigen woning? In dit artikel vertellen we meer over de industriële woonstijl en geven we interieurtips. Check it out!

 

Wat is de industriële woonstijl?

De industriële woonstijl is een interieurstijl die geïnspireerd is op oude fabrieken. Dit is onder meer terug te zien in de afwerking. Zo mogen balken, leidingen en niet-afgewerkte interieuronderdelen juist gezien worden in de industriële interieurstijl! Het kenmerkt zich namelijk door het gebruik van ruwe, onbewerkte materialen, zoals metaal en beton. Qua meubels past mangohout perfect in de industriële woonstijl. En de accessoires? Die kies je zo robuust, rauw, gek of opvallend als je zelf wilt. Laat je creativiteit de vrije loop!

 

5 tips voor toepassen industriële woonstijl

Vrijheid is blijheid als het aankomt op de industriële woonstijl. Het hoeft allemaal niet zo strak. Wel zijn er een aantal elementen die we vaak terugzien in de industriële interieurstijl. Van bepaalde soorten meubelen en accessoires tot materiaal- en kleurgebruik, doe je voordeel met deze 5 tips voor het toepassen van de industriële woonstijl.

 

1.    Gebruik ruwe materialen

Raw! Dat is de basis van de industriële interieurstijl. Onbewerkte en ruwe materialen mogen dan ook zeker terug te zien zijn in dit design. Waar je dan aan kunt denken? Een vloer van beton, een muur van baksteen (dus zonder stucwerk), zichtbare leidingen, ventilatiebuizen en balken, een belopen houten vloer, stalen kozijnen en andere afwerkingen en elementen die je in een oude fabriek zou kunnen tegenkomen.

 

2.    Kies voor neutrale kleuren

Als je eenmaal een gestucte en mooi afgewerkte kamer hebt, dan hoef je deze uiteraard niet af te breken om allerlei rauwheid toe te kunnen voegen. De industriële woonstijl gaat namelijk ook prima samen met een neutrale en strakke basis. Gebruik dan neutrale kleuren op de muren, zoals grijs, wit, zwart en bruin. Kleurtjes is niet iets wat we per se terugzien in dit type interieur, en wil je dit toch, kies dan voor wat zachtere natuurtinten.

 

3.    Laat de meubelen de eyecatchers zijn

De industriële meubelen gaan jouw industriële interieurstijl maken of breken. Het is daarom van belang om hier extra aandacht aan te besteden. Industriële meubelen zijn vaak gemaakt van metaal, eventueel in combinatie met (mango)hout. Denk bijvoorbeeld aan de industriële tafel met boomstamblad en metalen spinpoot en hang er een robuuste, stalen lamp boven. Snuffel rond bij Rootsmann voor een volledige collectie industriële woonstijl meubelen.

 

4.    Vergeet deze musthave niet: de industriële kast

De industriële interieurstijl kenmerkt zich niet alleen door rauwe looks, maar focust ook echt op ‘praktisch zijn’. Deze is immers geïnspireerd op oude fabrieken, waar je goed moet kunnen werken. Bij Rootsmann vinden we een industriële kast zonder twijfel een musthave voor het creëren van de industriële woonstijl. Dat kan gaan om een stellingkast, een dichte kast, maar ook zeker een open vakkenkast waar je allerlei hippe accessoires of boeken in kwijt kunt. En heb je wat minder ruimte? Kies dan voor een klein dressoir of sleutelkastje. Dit voegt net die extra touch toe om je industriële woonstijl kracht bij te zetten.

 

5.    Voeg vintage accenten en planten toe

Heb je nog industriële accessoires nodig? Ontdek het bij Rootsmann of kijk eens op de zolder, wie weet wat je nog tegenkomt! Want vintage accenten en oude decoratie past prima bij de industriële interieurstijl. Verder zijn zwart metaal en gouden tinten de hoofdkleuren van de accessoires. Tot slot voeg je ook nog een aantal planten -uiteraard in industriële potten- toe aan je interieur. Zo zorg je voor dat extra beetje kleur en maak je je industriële woonstijl compleet.

 

Shop de industriële woonstijl bij Rootsmann!

Begin jij te stralen van bovenstaande tips en zie je het al helemaal voor je dat jouw woning de industriële woonstijl heeft? En ben je op zoek naar de mooiste, gaafste, meest rauwe industriële meubelen om zelf de industriële woonstijl te creëren? Dan zit je goed in het aanbod van Rootsmann! Van industriële kasten en tafels tot lampen, decoratie en nog veel meer, neem zelf eens een kijkje en ga voor de prachtige industriële woonstijl!

Bekijk industriële woonstijl meubelen

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.