Menu
0
Beoordeeld met een 9,6 | 1000+ reviews
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
30Sep2024
Wat zijn industriële kleuren?

Wat zijn industriële kleuren?

Industriële kleuren passen perfect bij de stoere en rauwe uitstraling van een industrieel interieur. Deze kleuren zijn geïnspireerd op oude fabrieken, lofts en werkplaatsen. Denk aan tinten die de robuuste sfeer van beton, staal en verweerd hout weerspiegelen. Ze vormen een tijdloos palet dat krachtig en veelzijdig is. Hierdoor kun je ze gemakkelijk combineren met verschillende materialen en stijlen. Maar wat zijn industriële kleuren precies en hoe gebruik je ze in je interieur?

Neutrale basiskleuren voor een stoere basis

De basis van een industrieel kleurenpalet bestaat uit neutrale tinten zoals grijs, zwart, wit en bruin. Grijstinten variëren van licht beton- of steengrijs tot donker antraciet. Ze geven je ruimte een rauwe uitstraling, die past bij de industriële sfeer. Zwart wordt vaak gebruikt voor accenten zoals stalen kozijnen, lampen of zitmeubels en voegt diepte en contrast toe. Witte tinten zoals off-whitezorgen voor frisheid en balans in de ruimte. Samen vormen deze kleuren een solide basis voor een industrieel interieur.

Aardse tinten voor warmte en sfeer

Aardse kleuren zoals roestbruin, olijfgroen en diepblauw zijn ook typerend voor industriële interieurs. Ze voegen warmte toe zonder de stoere uitstraling te verliezen. Roestbruin lijkt op verweerd staal of oude bakstenen en geeft de ruimte een warme, doorleefde look. Olijfgroen en diepblauw brengen een vleugje natuur naar binnen en zorgen voor subtiel contrast. Gebruik deze tinten op muren, bureausof accessoires om de ruimte levendig te maken.

Accentkleuren voor een verrassend effect

Hoewel een industrieel interieur vaak draait om neutrale en aardse kleuren, kunnen de juiste accenten toch het verschil maken. Kies voor krachtige tinten zoals okergeel, dieprood ofpetrolblauw. Deze kleuren geven je interieur net wat meer karakter en speelsheid. Gebruik ze in kleine items zoals kussens, plaids, een enkele stoel of andere vormen van decoratie. Zorg ervoor dat de accenten subtiel blijven en de hoofdtonen aanvullen. Zo creëer je een dynamisch en gebalanceerd geheel. 

Hoe pas je industriële kleuren toe?

Begin met een neutrale basis, zoals grijze muren of een betonnen vloer. Voeg voor contrast witte en zwarte accenten toe.Combineer dit met houten meubels in warme tinten voor extra diepte en textuur. Denk bijvoorbeeld aan houten krukken. Kies aardse kleuren zoals roestbruin of olijfgroen voor meubels of accessoires. Voeg tenslotte een paar accentkleuren toe, zoals een okergele vaas of een petrolblauwe lamp. Zo creëer je een stoer en inspirerend industrieel interieur. 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.