Menu
0
Beoordeeld met een 9,6 | 1000+ reviews
Gratis bezorgd (in NL) vanaf € 100
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen of in delen mogelijk
30Sep2024
Welke kleur muur past goed bij houten meubels?

Welke kleur muur past goed bij houten meubels?

Houten meubels brengen warmte en karakter in elk interieur, maar welke muurkleuren passen hier het beste bij? In dit blogartikel bespreken we de ideale combinaties van kleuren en meubels en hoe je daarmee een harmonieuze uitstraling in je huis kunt creëren. 

Neutrale kleuren voor een rustige uitstraling

Wil je graag een rustige en kalme basiskleur op de muur? Kies dan voor een neutrale kleur zoals wit, beige, of lichtgrijs. Dit zijn altijd veilige keuzes bij houten meubels. De natuurlijke schoonheid van het hout komt dan namelijk goed naar voren. 

Wit is een populaire keuze omdat het licht weerkaatst en het de ruimte groter doet lijken. Een zachte beige tint geeft warmte zonder dat het te opvallend is, wat zorgt voor een knus en uitnodigend gevoel. Lichtgrijs biedt daarentegen een moderne twist zonder te overheersen, en combineert prachtig met zowel lichte als donkere houtsoorten. 

Tip: kies voor gebroken wit of een beige tint als je houten meubels van lichtere houtsoorten, zoals eiken, hebt! Dit zorgt voor een gebalanceerde en natuurlijke look. 

Aardetinten voor een natuurlijke sfeer

Aardetinten zoals terracotta, olijfgroen en roestbruin vormen ook een goede match met houten meubels. Deze kleuren benadrukken de warme ondertonen van het hout en creëren een natuurlijke, rustgevende sfeer. Olijfgroen zorgt bijvoorbeeld voor een kalme uitstraling en een frisse, organische sfeer. Terracotta en roestbruin voegen warmte toe aan de ruimte en passen vooral goed bij donkerder hout, zoals walnoot of mahonie. 

Tip: overweeg om een accentmuur te schilderen in een aardetint en de rest van de muren neutraal te houden. Zo voeg je kleur toe zonder dat het te overweldigend wordt! 

Blauwtinten voor een frisse en moderne uitstraling

Blauwtinten zoals lichtblauw, marineblauw en grijsblauw kunnen een frisse en moderne uitstraling geven aan een ruimte met houten meubels. Lichtblauw werkt goed in combinatie met lichtere houtsoorten, terwijl marineblauw een prachtig contrast kan vormen met donker hout. Grijsblauw biedt een subtiele balans tussen klassiek en modern. 

Tip: voor een strakke en moderne look kun je blauwtinten combineren met een mangohouten eettafel. Dit contrast zorgt voor een mooi visueel effect.

Donkere tinten voor een luxe en dramatisch effect

Durf je wat meer te experimenteren? Dan zijn donkere kleuren zoals diep donkergroen, antraciet of zelfs zwart iets voor jou. Deze kleuren creëren een luxe en dramatisch effect.   Ze geven diepte aan de ruimte en laten houten meubels echt opvallen. Donkergroen combineert bijvoorbeeld goed met licht eikenhout, terwijl zwart en antraciet een moderne twist geven aan zowel lichte als donkere houtsoorten. 

Tip: zorg bij het gebruik van donkere kleuren voor voldoende natuurlijke lichtinval, zodat de ruimte niet te donker aanvoelt. Combineer dit met houten meubels, zoals een houten drankkast, voor een mooie balans in je interieur.

Pasteltinten voor een zachte en vriendelijke uitstraling

Pasteltinten zoals zachtroze, lichtgeel en mintgroen kunnen verrassend goed werken met houten meubels. Deze kleuren voegen een zachte en vriendelijke uitstraling toe aan een ruimte en combineren prachtig met zowel lichte als donkere houtsoorten. Ze zijn perfect voor kinderkamers of ruimtes waar je een speelse en vrolijke sfeer wilt creëren. 

Tip: kies voor een pastelkleur in combinatie met licht hout voor een Scandinavische uitstraling die zowel fris als gezellig is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtgele muur in combinatie met een houten salontafel?

De juiste kleurkeuze voor jouw houten meubels

Het kiezen van de juiste kleur muur bij je houten meubels is vooral afhankelijk van de stijlvoorkeur die je hebt. Ga je voor een wat veiligere keuze, zoals neutrale tinten die de natuurlijke warmte van het hout versterken? Of ben je meer van de frisse en moderne look met koele tinten zoals lichtgrijs, wit, of zachte beige tinten? Misschien voel je je meer aangetrokken tot gedurfde pastelkleuren, zoals mintgroen, zachtroze, of lichtblauw, die een speelse en unieke sfeer kunnen creëren. 


 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Word een Rootsfan! Blijf op de hoogte en ontvang de laatste nieuwtjes.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img
    img

    Account aanmaken

    Een eigen Rootsmann-account is superhandig. Zo maak je je eigen verlanglijstje met je favoriete Rootsmannekes, zet je – hopla! – je nieuwsbrief-abonnement even aan of uit, pas je gemakkelijk even je gegevens aan, race je supersnel door het betaalproces, kun je altijd even terugkijken naar die kast die je twee jaar geleden bestelde en kun je supersimpel met ons kletsen. Over een bestelling of over het weer; wat jij wil!

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Dat winkelwagentje van jou hè… die is HELEMAAL LEEG!

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.